Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παλαγγιά: "Περιμένω να με διαψεύσει η Περιστέρη με... στοιχεία"

'Ο. Παλαγγιά

"Λυπάμαι για την προσωπική επίθεση που μου έγινε, επιμένω όμως ότι ο Τάφος είναι Ρωμαϊκός"

Όσο τα μυστικά της Αμφίπολης αργούν να έρθουν στο φως, η επιστημονική αντιπαράθεση κορυφώνεται για το ποιoς βρίσκεται θαμμένος στον Τάφο, αλλά και για το πότε χρονολογείται το μνημείο. Στις αναφορές της κ. Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, ότι κάποιοι συνάδελφοί της κάνουν δηλώσεις προκειμένου να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας κι ότι το μνημείο δεν είναι Ρωμαϊκό, αλλά Ελληνιστικό, απάντησε σήμερα, η καθηγήτρια αρχαιολογίας, Όλγα Παλαγγιά, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 90,1.

"Στεναχωρήθηκα για την προσωπική επίθεση που μου έγινε...επειδή απλά διαφώνησα μαζί της» ανέφερε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η καθηγήτρια Αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά, μιλώντας στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ του Νίκου Ευαγγελάτου, με αφορμή τα σχόλια της Κατερίνας Περιστέρη.

«Το ότι εξέφρασα την άποψή μου για να κερδίσω 5 λεπτά δημοσιότητα, ήταν κάτι που με στεναχώρησε πάρα πολύ» σημείωσε η κ. Παλαγγιά, και αναρωτήθηκε: «Αυτό, όμως με τα 5 λεπτά δημοσιότητα δεν συμβαίνει με όλους τους άλλους συναδέλφους που βγήκαν και μίλησαν; Ίσως επειδή εκείνοι συμφώνησαν με την κ. Περιστέρη»

Παράλληλα η κ. Παλαγγιά επιμένει ότι ο τάφος στην Αμφίπολη είναι ρωμαϊκός, και ζήτησε επιστημονική διαμάχη να γίνει μετά το αποτέλεσμα της ανασκαφής.

«Η άποψή μου είναι σταθερή και δεν αλλάζει. Η περιοχή εκείνη είναι νεκροταφείο. Ακόμη και ο Λέων που βρέθηκε ίσως να ήταν σε κάποιο μνημείο. Δεν μπορείς να το συνδέσεις με τον Τύμβο. Από τα τεκμήρια της ανασκαφής δεν προκύπτει ότι ο τάφος είναι του 4ου αιώνα και έως εκ τούτου δεν αποκλείεται να είναι ρωμαϊκός».

Σχετικά με την αντιπαράθεσή της επί προσωπικού με τον κ. Κατερίνα Περιστέρη η κ. Παλαγγιά υπογράμμισε πως: «Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν έχει εικόνα της ανασκαφής καλύτερα από την κ. Περιστέρη. Ούτε εγώ που διαφωνώ, ούτε για εκείνους που συμφωνούν μαζί της επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο της ανασκαφής.

«Μακάρι να βρει στοιχεία να με διαψεύσει. Θα τα δεχτώ αμέσως. Αλλά ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Βιάστηκε η κ. Περιστέρη να με διαψεύσει. Είπα την άποψή μου, όπως και πολλοί άλλοι. Κάθε μέρα εμφανίζεται κάποιος και λέει τη γνώμη του. Δεν είπα ότι η κ. Περιστέρη δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Είπα ότι απλά εγώ δεν έχω πειστεί. Αυτό, όμως που έχει σημασία, πέρα από την όποια αντιπαράθεση είναι ότι: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι στον Τύμβο ή πότε έγινε. Αν το μνημείο είναι Ελληνιστικό ή Ρωμαϊκό. Ο Τύμβος και το μνημείο δεν χάνουν την αξία του».

Πηγή: parapolitika.gr
19/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου