Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Αμφίπολη: Το πολιτικό παρασκήνιο και ο ρόλος του Α. Σαμαρά στη σκανδαλώδη ανασκαφή

Ο τρίμηνος επικοινωνιακός ορυμαγδός γύρω από την ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών άφησε πίσω του… συντρίμμια: στους γνώστες μια πικρή γεύση και στους μη γνώστες πολλές απορίες. Πού πήγαν τόσες προσδοκίες; Γιατί δεν βρέθηκε ο διάσημος νεκρός; Πώς έγινε και μας πρόλαβαν οι τυμβωρύχοι; Μήπως τελικά είχαν δίκιο όσοι προέβλεπαν από την αρχή ότι το ταφικό μνημείο δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για αυτό;Δυστυχώς, τα ερωτήματα ήταν –από την αρχή ακόμη– πολύ βαθύτερα. Σχετίζονται με την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση ενός αρχαιολογικού ευρήματος για την πολιτική επιβίωση ενός πρωθυπουργού και των συν αυτώ…

Από πότε σχεδίαζαν οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά την σύνδεση του ονόματός του με τον Μεγάλο Αλέξανδρο;

Τι ρόλο έπαιξε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη;

Πώς βρέθηκε η Άννα Παναγιωταρέα σε ρόλο επικοινωνιακού συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού;

Πώς συνδέονται όλα αυτά με τη σκανδαλώδη ανασκαφή;

Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος πιάνουν το νήμα μια σκοτεινής υπόθεσης με θύμα ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 37 (τεύχος Ιανουαρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το ρεπορτάζ «Αμφίπολη: Το πολιτικό παρασκήνιο και ο ρόλος του Α. Σαμαρά στη σκανδαλώδη ανασκαφή», της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου.

Πηγή: unfollow.com.gr
Δημοσίευση: 7/1/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου